De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!

2017-05-19

No more images found for this recipe!

    Ik schreef het al eens eerder hier op het blog: mijn achtergrond ligt in de Horeca en de Hotelschool waar ik heb leren koken volgens het boekje. Op de ambachtelijke manier, volle smaken, veel roomboter, suikers etc. Want een flauwe hap, daar doen we het niet voor…

    Ruim 10 jaar later…

    Als ik ga terug denken hoe lang het geleden is dat ik van school af kom, schrik ik altijd een beetje (iets met waar blijft de tijd..). Nog altijd kijk ik met veel plezier terug op deze mooie periode van mijn leven en koester ik de vriendschappen die ik daar heb opgedaan. Nu moet ik echter toegeven dat er in de afgelopen jaren aardig wat veranderd is.

    Ik zal jullie een relaas besparen over opkomende rimpels, het leven als moeder etc. maar ik bedoel meer de manier waarop ik toen heb leren koken en hoe ik tegenwoordig kook.

    asperges-in-pan

    Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

    Tsja, je kan natuurlijk een soep binden met een hand geklopte roux, maar nu er geen strenge kok meer over mijn schouder meekijkt, gooi ik gewoon een aardappeltje in mijn soep om het geheel te binden. Net zoals de meeste van mijn recepten tegenwoordig, ga ik graag voor gezond, voedzaam en bovenalles makkelijk + snel klaar. Kijk maar eens naar deze gezondere versie van tiramisu of een snel vegetarisch stamppotje met zoete aardappel. Tsja want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan toch?

    Genoeg gekletst, tijd voor het recept!

    Ingrediënten voor 2 flinke kommen aspergesoep:

    • 500 gr witte asperges
    • 1 grote aardappel
    • 1 bouillonblokje naar keuze
    • Garnituur naar keuze: wij hadden 1 hardgekookt ei, een plakje uitgebakken Parmaham en wat bieslook per persoon.
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze

    Zoals je ziet is de soep in basis helemaal vegetarisch of zelfs vegan te maken; je kan hem naar hartenlust helemaal afmaken zoals jij wilt!

    1. Schil de asperges en snijd ca 1 cm van de harde onderkant af, snijd in stukjes
    2. Schil de grote aardappel en snijd in blokjes. Of zeskantige ruitjes, net wat jouw ding is.
    3. Vul een pan met ongeveer 1,5 L water en voeg de asperges, aardappel en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
    4. Kook de soep in ca 15-20 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
    5. Wanneer alles goed gaar is kan je de soep voorzichtig gaan pureren tot een egaal geheel. Proef het geheel nog even en verdun indien nodig. Breng extra op smaak met peper en zout.
    6. Desgewenst kan je de soep nog even door een zeef gieten zodat alle eventuele sliertjes eruit gefilterd zijn.
    7. Garneer de soep tot slot met ingrediënten naar keuze. Klassieke combinaties zijn natuurlijk ham en ei, maar denk ook eens aan (gerookte) zalm of maak het helemaal vegetarisch met (glutenvrije) pasta, gebakken champignons etc.

    Eet smakelijk!

    Print Friendly
    Recipe Type: Tags: , , Ingredients:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites