Makkelijk en gezond recept: pizzabites

2017-06-02

No more images found for this recipe!

    Na de hele week uitgebreid en gezond gekookt te hebben, is het op vrijdag tijd om het weekend in te luiden met iets wat makkelijk is, lekker en op zijn tijd een beetje fout. Terwijl ik dit schrijf staan er bijvoorbeeld heerlijke ovenfrietjes klaar om te bakken (wij zijn fan van die dikke van Beyerlander met een lekkere dikke klodder zelfgemaakte mayonaise erop, echt een aanrader) en vorige week hadden we deze pizzabites!

    Gezonde pizzabites

    Ondanks dat er genoeg recepten zijn voor glutenvrije of Paleo pizzabodems, heb ik soms simpelweg geen zin in teveel gedoe. Net zoals met een hoop andere dingen, is het niet per se een ingrediënt wat een gerecht typeert maar ook de bereidingswijze. Met deze pizzabites, waarvan de bodem uit plakjes courgette bestaat (Tip: zoete aardappel kan ook!) en de bovenkant gewoon van tomatensaus en je beleg naar keuze, heb je echt wel een pizza beleving. Ook doen ze het prima als snack op een feestje of bij een filmavondje!

    Super fijn: je maakt deze pizzabites echt in een handomdraai!

    Ingrediënten voor ca 2 personen*

    (*of wanneer je echt echt super hongerig bent voor 1 persoon)

    • 1 grote courgette
    • groot blik tomatenpuree
    • topping naar keuze, ter inspiratie: wij hadden 3 soorten: salami en kaas, kipfilet met pesto en champignons met Italiaanse kruiden.
    • Geraspte oude kaas
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze van de pizzabites:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
    2. Was de courgette en snijd de boven en onderkant eraf. Snijd de courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter (6 mm voor de zeer nauwkeurige chefs onder ons)
    3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes courgette hierover.
    4. Begin nu met het “aankleden” van de pizza’s: eerst een laagje tomaten puree, dan een topping naar keuze, beetje peper en zout en tot slot kaas. Eet je volgens Paleo dan kan je de kaas vervangen voor edelgistvlokken!
    5. Bak de pizzabites ca 8-10 minuten af. Let op dat je topping niet te snel verbrand, elke oven is helaas weer anders wat dat betreft..

    Buon appetit!

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • chocoladeijs

      Hoe maak je gezonde ijsjes?

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!