Last minute Paastaart (makkelijk recept!)

2017-04-13

No more images found for this recipe!

    Ik moet iets bekennen: ik ben echt een ramp als het komt op plannen. 9 van de 10 keer gebeuren dingen bij mij last minute of vergeet ik essentiële ingrediënten in huis te halen. Gelukkig heb ik een voorliefde voor simpele maar toch lekkere recepten en zo komt het dat ik er dit jaar met Pasen toch weer goed vanaf kom met deze super makkelijke kwarktaart!

    Het zit hem in de details..

    Eigenlijk maakt het volgens mij helemaal niet uit wat je eet op feestdagen. Wat het hem (nou ja, in ieder geval bij mij dan) altijd doet, zijn de details. Deze taart is een standaard kwarktaart. Maar zet je er eens lange vingers omheen met een gekleurd lint en wat leuke versiering erop, en je hebt gelijk een heuse Paastaart….

    Voor een taart van 18-20 cm ø heb je nodig:

    • 400 ml (lactosevrije) slagroom*
    • 250 g mango blokjes (diepvries)
    • Desgewenst: 3 el suiker of honing om te zoeten
    • 9 gelatine blaadjes
    • 10 glutenvrije biscuits
    • 6 el kokosolie (gesmolten)
    • Lange vingers (ik gebruikte de gluten èn lactosevrije lange vingers van Consenza)
    • Versiering: wat pure chocolade paaseitjes en bijv een passievrucht
    • Mooi lint

    *Wanneer je gewoon lactose verdraagt kan je ook gewone slagroom gebruiken. Voor het gemak kan je dan 500 ml slagroom of een combinatie met (magere)kwark en slagroom aanhouden.

    snelle-paastaart

    Bereiding:

    1. Smelt als eerste de kokosolie. Prak de biscuits in een bak fijn en roer er de gesmolten kokosolie door. Het moet er nu een beetje uitzien als “nat zand”.
    2. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de koekkruimels hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
    3. Week vervolgens de 9 gelatine blaadjes in een bak met koud water voor ongeveer 5 minuten.
    4. Verwarm in een pannetje – op laag vuur – de room en mango en breng desgewenst op smaak met wat suiker of honing.
    5. Haal het room / mango mengsel van het vuur en pureer voorzichtig met een staafmixer tot een glad, egaal geheel.
    6. Knijp de gelatine blaadjes uit en los op in het mengsel. Roer goed door met een garde zodat alles echt goed opgelost is.
    7. Zet dan het pannetje even in de gootsteen met koud water om sneller af te laten koelen.
    8. Giet vervolgens het roommengsel op de biscuitbodem en laat voor tenminste 4 uur opstijven in de koelkast.
    9. Zet de taart voor het serveren op een mooi bord en bekleed met de lange vingers. Snijd deze van te voren met een scherp met op gelijke hoogte (Tip: maak een frisse fruit tiramisu met de overgebleven kleine stukjes lange vinger, ziet niemand en is echt super lekker!). Zet de lange vingers vast met een mooi lint.
    10. Garneer de taart tot slot met de pure chocolade paaseitjes of vers fruit naar keuze en smullen maar!
    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • bosbessen-pannenkoeken

      Super lekkere blauwe bessen pannenkoeken

    • ei-bakjes

      Feestelijke ham ei bakjes uit de oven

    • gezondere-tiramisu

      Iets gezondere fruit tiramisu