Lactosevrije kersen cheesecake

2016-02-10

No more images found for this recipe!

    Om dit recept werd letterlijk gesmeekt… Iedereen bleek benieuwd naar deze heerlijke lactose en glutenvrije cheesecake! Grote voordeel voor jou is dat wanneer je hem hebt gemaakt en mensen er bij jou om vragen, je alleen maar deze link hoeft door te sturen, super makkelijk toch?

    Het recept (voor een taart van ca 18 cm doorsnede)

    Bodem

    • 75 gram mix hazelnoten / amandelen
    • 5 medjoul dadels
    • 1 el kokosolie (gesmolten)
    • 1/2 el kokosrasp

    “Cheese” laag

    • 1 doosje diepvriesfruit (ik nam kersen maar varieer gerust!!)
    • 4 blaadjes gelatine
    • 400 ml lactosevrije slagroom*
    • 3 el acacia honing
    • 2 tl vanille poeder (of het rasp van een stokje)

    Garnering

    • vers fruit naar keuze

    Begin met het maken van je bodem:

    Bekleed de springvorm (ca 18 cm) met bakpapier. Smelt de kokosolie en maal alle ingrediënten in een keukenmachine fijn. Het is nu een plakkerig mengsel, leg dit op de bodem van je springvorm en druk met een lepel goed plat aan. Zet koud in de koelkast

    Voor de “cheese” laag:

    Zorg dat het fruit ontdooit is en het vocht is afgegoten.
    Week de gelatine blaadjes in koud water.
    Verwarm in een pan de slagroom op laag vuur. Voeg het fruit, de vanille en de honing toe. Pureer alles met de staafmixer fijn. Als het net aan de kook is, knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg ze een voor een toe aan de room. Roer goed met een garde zodat alles mooi oplost.
    Laat dit mengel even afkoelen (dit gaat wat sneller als je het in de gootsteen met koud water zet). Als het lauw is geworden, giet je het in de springvorm. Laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast. Daarna: smullen geblazen!

    *Lactosevrije slagroom vind je in de supermarkt bij de lang houdbare melk. Wil je de taart “vegan” of “Paleo-proof” maken, gebruik dan een plantaardige room en agaragar ipv de gelatine.

    Print Friendly
    Recipe Type:

    Comments (2)

    1. posted by Henny on januari 12, 2017

      waarvoor zou je de hazelnoten en amandelen kunnen vervangen wanneer je ook rekening moet houden met een notenallergie?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • paastaart

      Last minute Paastaart (makkelijk recept!)

    • karamel-zeezout-bonbons

      Chocolade karamel zeezout bonbons

    • koekballetjes

      Kids favoriet: koekballetjes met haver

    • nutella-verjaardagstaart

      Glutenvrije Nutella verjaardagstaart

    • appelbeignets

      Glutenvrije en lactosevrije appelbeignets