Koolraap stamppot met appel en walnoot

2016-05-12

No more images found for this recipe!

  • Servings : 2
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m

Toen ik vroeger hongerig en wel uit school kwam, dook ik als eerste thuis de koelkast in. Achteraf gezien de eerste tekenen van een “Foodie” in worden! Op een dag zag ik een zak vers gesneden frietjes liggen. Yes, we eten patat vanavond woehoo!! Ik pakte mijn sapje en fruit, maakte vol goede moed mijn huiswerk af want daarna was het smullen geblazen.

Ik weet nog dat ik een beetje verbaasd was dat mijn moeder ook aardappels ging schillen maar bestede hier niet te veel aandacht aan; als ik als eerste aan tafel zit, zijn die frieten voor mij!

Groot was dan ook de teleurstelling bij het aan tafel gaan: die heerlijke verse frieten waren gaar gekookt in de pan, oranje geworden en met wat gedroogde kruiden op tafel gezet. Oh jakkes!!!: we eten koolraap! Als ik een moment moet aangeven dat mijn foodie hart zijn eerste barstje kreeg, dan zou dit het moment zijn!

Niets ten nadelen van mijn moeders kookkunsten, maar dit was gewoon echt niet “mijn ding”. Toen ik op de Hotelschool zelf leerde koken was dit voor mij hèt moment om toch nog eens deze oer Hollandse groente een tweede kans te geven! En zie hier: een heerlijke stamppot (alhoewel de koolraap zich niet makkelijk laat stampen ahum..) met een lekkere zacht/zoete tegenhanger en knapperige nootjes.

Mocht je na dit hele relaas zin hebben gekregen in patat, is dit het moment om naar de snackbar te fietsen! Wil je liever een lekker vegetarisch stamppotje waar je je buikje blij van wordt? Lees dan snel het recept hieronder!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 koolraap
  • 4 grote aardappels
  • 2 appels
  • flinke hand walnoten
  • gedroogde oregano en tijm

Bereiding:

  1. Schil en snijd (of beter gezegd “hak”) je koolraap in kleine stukjes*. Zet op in koud water.
  2. Doe hetzelfde met de aardappels. Het duurt ca 20 minuten om goed gaar te koken.
  3. Schil ondertussen de appel en snijd in dunne plakjes. Je kan deze na 15 minuten bij de koolraap toevoegen zodat ze nog even 5 minuten meekoken.
  4. Giet als alles gaar is af en stamp te aardappelen.
  5. Meng nu de koolraap / appel met de aardappelen en breng op smaak met wat oregano en tijm.
  6. Serveer met wat walnoten en smullen maar!

*Uiteraard kan je ook een zak kant en klaar gesneden koolraap kopen. Maar doe mij dan een lol en plak er een grote sticker met “Koolraap” op ^_^

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Recipes:
  • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

    Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

  • alt= "glutenvrije pannenkoek"

    Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

  • ovenschotel-zoete-aardappel

    Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

  • panna-cotta-met-rabarber

    Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

  • pizzabites

    Makkelijk en gezond recept: pizzabites