Koolhydraat arme pasta met tomaat en ei

2017-01-31

No more images found for this recipe!

    Pasta, ik ben er dol op! Je kan er namelijk vele kanten mee op. Een lekkere vegetarische boontjes pasta of met bloemkool uit de oven mmm… Genoeg variaties te verzinnen, ook binnen een glutenvrij dieet! En sinds kort ook voor binnen een koolhydraat arm dieet!

    Pasta gemaakt van konjac.

    Konjac zeg je? Ik moest zelf gelijk denken aan de Franse cognac maar dan fonetisch uitgesproken en opgeschreven. Maar niets is minder waar, konjac is een Aziatisch gewas waar je kennelijk hele lekkere pasta van kan maken. Het is van nature koolhydraat vrij, laag in energie en een goede bron van plantaardige vezels.
    Een gesprek met de fabrikant Slendier leerde dat deze pasta is ontwikkeld voor mensen die op de lijn letten maar toch graag een lekkere pasta willen eten. Echter: het is ook helemaal glutenvrij (ook vegan trouwens) en dus iets wat ik ook “mag” eten. Tijd voor een kookexperiment dus!

    Snel klaar!

    Je kan de lekkerste gerechten verzinnen maar zeker doordeweeks kies ik voor gerechten die lekker, voedzaam maar vooral snel klaar zijn. Deze pasta is al voorgekookt, je giet hier slechts wat kokend water op en laat het 1 minuut staan. Saus erbij en klaar ben je! Al met al stond dit maaltje binnen 10 minuten op tafel. Echt ideaal! De pasta is in verschillende variaties verkrijgbaar bij o.a. EkoPlaza, AH en de glutenvrijemarkt.com.
    Je maakt dit fijne gerecht zo:

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • 1 pakje Slendier Fettuccine
    • 1 pakje tomatenblokjes met Italiaanse kruiden
    • 150 g beenhamreepjes
    • 4 hard gekookte eieren
    • 2 zoete puntpaprika’s
    • Bakje cherry tomaten
    • 75 g pijnbompitten
    • Flinke hand rucolasla
    • Peper naar smaak
    • (kokos)olie om in te bakken

    Bereiding:

    1. Zet de eieren op in koud water en breng aan de kook, zet de kookwekker op 5 minuten zodra het water kookt voor prefect gekookte eieren!
    2. Was en snijd de rode puntpaprika’s en cherry tomaten.
    3. Zet water op om de pasta in te laten weken.
    4. Verwarm in een pan wat olie en voeg de tomaat en paprika toe. Roer voor enkele minuten om en voeg de beenhamreepjes en tomatensaus toe.
    5. Maak de pasta: knip het zakje open en stop het in een vergiet. Spoel goed af onder de kraan. Doe nu de pasta in een pan of schaal en giet er kokend water op. Laat 1 minuut staan.
    6. Pel ondertussen de eieren en hak deze fijn. Voeg toe aan de saus en draai het vuur uit.
    7. Giet de pasta af en voeg deze ook aan de saus toe. Schep goed om en breng op smaak met peper.
    8. Verdeel de pasta over twee borden en garneer met een flinke hand rucola en pijnboompitten. En dan: aanvallen maar!

    Eet smakelijk!

    DISCLAIMER: Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Slendier. Met de opbrengsten hiervan kan ik in de kosten voorzien om deze website te onderhouden. Mijn mening en ervaring zijn daarentegen altijd oprecht, ondanks de sponsoring.
    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!