Havermout feestontbijt met rauwe chocolade en wortel

2016-10-13

No more images found for this recipe!

    Brrrrr, het wordt weer kouder buiten! Het is nog donker als je opstaat en eigenlijk wil je het liefste lekker blijven liggen in je warme bedje! (or is that just me?). De hoogste tijd dus om weer wat hartverwarmende warme ontbijtjes op je menu te zetten!
    Nu heb ik ook altijd een voorraadje boekweit pannenkoeken in de vriezer liggen die ik ’s morgen alleen nog maar even hoef op te warmen en te beleggen. Of maak ik een snelle Italiaans roerei ontbijt. Maar groot favoriet blijft toch altijd ook “the good old” havermout feestontbijt!

    Ontbijt met een beetje extra..

    Havermout is een goede vezelbron en geeft een langdurige verzadiging: een perfect begin van je dag dus! In dit recept heb ik er nog wat extra vitamine wortel door heen geraspt en… extra chocolade! Ik ben namelijk echt helemaal verslaafd aan de nieuwe smaak “Jolly Ginger & Apricot” van Ridiculously good. Rauwe cacao met een vulling van, je raad het: gember en abrikoos. En dit geeft net even dat extra beetje pit aan je ontbijt.
    Gember is een oeroude superfood die ook je weerstand nog eens een boost geeft en ontstekingsremmend werkt. Rauwe cacao is hele goede anti oxidant die de strijd voor jou aangaat met de vrije radicalen in je lichaam. Voel je niets van! De smaak daarentegen, die blijft wel even hangen zo lekker!

    Tijd voor het recept!

    Ingrediƫnten per havermout ontbijt:

    • 1 banaan
    • 1 wortel, geraspt
    • 1 Riciculously Good bonbon in de smaak “Jolly Ginger & Apricot”
    • 50 g glutenvrije havermout (let op het logo!)
    • ca 150 ml. plantaardige melk of water
    • kaneel en gemberpoeder naar smaak (ik gebruikte 1 tl kaneel en een halve tl gemberpoeder)

    Bereiding

    1. Schil en rasp de wortel
    2. Zet een pannetje op laag vuur en voeg de havermout en vocht toe
    3. Schil de banaan en snijd in plakjes
    4. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Voeg ook de banaan en wortelrasp toe
    5. Laat even kort pruttelen op laag vuur en voeg indien nodig nog iets meer vocht toe.
    6. Snijd vast de bonbon in kleine stukjes en houdt apart.
    7. Schep nu de havermout pap in een kom en verdeel de chocolade erover. Eet gelijk op.

    Geniet van je dag!

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • 13129258_1563240497306487_1565542077_n

      Al mijn favorieten Paleo recepten op rij!