Glutenvrije vegan saucijzenbroodje

2016-05-20

No more images found for this recipe!

    Saucijzenbroodjes, wie is er niet gek op? Lekker met wat pittige mosterd aan de binnenkant mmm… Maar dat het niet altijd met vlees of dierlijke producten hoeft, bewijst dit recept dubbel en dwars! Het bladerdeeg is niet van echt te onderscheiden en dat zeg ik niet vaak! Lees je mee?

    De ingrediënten voor ca 10-12 stuks:

    • 1 cassave*, gekookt en afgekoeld
    • 2 el kokosolie
    • 6 el tapiocameel, 4 el om steeds te bestuiven, 2 el voor door het beslag te kneden.
    • Vegan worstjes (of andere worstjes naar keuze)
    • Mosterd
    • Krachtige keukenmachine
    • Deegroller
    • Bakpapier, bakplaat en oven

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven op 200 graden hete lucht.
    2. Schil de cassave en snijd hem in kleine stukjes.
    3. Kook de cassave in ca 30 minuten zachtjes gaar. (Voorgekookte cassave van de toko kan ook!)
    4. Stamp hem vast met een puree stamper, meng er wat kokosolie door en laat afkoelen.
    5. Schep vervolgens de cassave en klein beetje vet in een keukenmachine met krachtig vermogen. Pulseer steeds kort, totdat het een dikke plakkerige bal wordt.
    6. Bestuif je aanrecht en deegroller met flink wat tapioca meel.
    7. Haal de cassave bal uit de keukenmachine en kneed goed door met ca 2 el tapiocameel. Als er nog harde brokjes inzitten of nerven van de kern, haal deze er dan uit!
    8. Leg de bal op het aanrecht met meel. Het plakt heel erg dus wees vooral niet zuinig…
    9. Ga nu de bal uitrollen. Draai om, bestuif nog een keer met tapiocameel en rol heel dun uit.
    10. Snijd nu het deeg in driehoekjes en besmeer met mosterd.
    11. Leg het worstje op de lange kan en rol dit nu voorzichtig op, een beetje zoals een croissantje.
    12. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en bak in ca 30 minuten af op 200 graden. En dan: smullen maar!

    Heb je er een paar over? Je kan ze in de koelkast bewaren en later nog eens oppiepen in de oven.
    Wist je dat je van het deeg ook een heerlijke pizza kan maken?

    *Cassave vindt je vers en diepgevroren bij de Toko, Aziatische supermarkten en sommige grote supermarkten. Ook het tapiocameel vindt je in de Toko terug. Wist je dat je hier ook heerlijke zoete scones mee kon maken?

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • chocoladeijs

      Hoe maak je gezonde ijsjes?

    • ei-bakjes

      Feestelijke ham ei bakjes uit de oven

    • albondigas

      Glutenvrije Spaanse Albondigas in tomatensaus