Glutenvrije pannenkoeken

2015-09-23

No more images found for this recipe!

    Yeah pancakes!!!

    Wie lust ze niet? Kreeg ik er vroeger alleen maar buikpijn van, nu heb ik een recept wat gezond èn lekker is! Vaak maak ik het recept zelfs twee keer en vries ik porties in, ideaal voor een drukke doordeweekse ochtend! De pannenkoeken zijn op basis van boekweitmeel en dat is met recht een goed begin van je dag..

    Waarom boekweitmeel eigenlijk heel gezond is voor je..

    Veel mensen denken dat boekweit een graan is, maar niets is minder waar! Het is het zaad van een kruidachtige plant. Het is van nature dus glutenvrij en hiermee geschikt voor mensen met coeliakie. De meeste glutenvrije meelsoorten werken niet zo lekker wanneer je ze alleen gebruikt en moeten vaak gemengd met andere meelsoorten gebruikt worden. Boekweit daarentegen is op zichzelf erg prettig in het gebruik!
    Boekweit bevat verschillende B-vitaminen (B1, B2, B6) en de mineralen fosfor, ijzer, koper, mangaan, magnesium en zink. Had ik al verteld dat het ook alle 8 essentiële aminozuren bevat? Daarnaast scoort het laag op de glycemische schaal. Erg fijn want je suikerspiegel blijft stabiel en je bent een stuk langer verzadigd! Prima plantje dus om je dag mee te beginnen

    Ingrediënten voor ca 6 stuks:

    • 200 g boekweitmeel
    • 3 eieren
    • 400 ml melk naar keuze
    • Olie of ghee om in te bakken

    Bereidingswijze:

    1. Begin met het mixen van het beslag: voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix tot een egaal geheel.
    2. Verhit wat olie of ghee in een koekenpan op middelhoog vuur.
    3. Schep een dun laagje beslag in de pan en wacht tot de pannenkoek van boven “droog” is.
    4. Draai de pannenkoek om bak nog kort de andere kant tot deze ook goudbruin en gaar is.
    5. Je kan de pannenkoeken direct eten of voor later gebruik invriezen.

    Toppings voor je pannenkoek:

    Er zijn natuurlijk duizend en een lekkere toppings te verzinnen voor je pannenkoek. Zelf vind ik deze hartige variant erg lekker, hieronder nog een paar variaties die hier erg geliefd zijn:

    • Banaan, pecannoten, aardbeienjam en wat chiazaad
    • Lactose vrije hazelnootpasta
    • Niet lactosevrij maar favoriet bij manlief: met vanillevla
    • En uiteraard ook de klassiekers: spek en appel met kaneel!

     

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • chocoladeijs

      Hoe maak je gezonde ijsjes?

    • 13129258_1563240497306487_1565542077_n

      Al mijn favorieten Paleo recepten op rij!

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!