Glutenvrije broodpudding

2017-01-03

No more images found for this recipe!


    Ik loop al een tijdje met een recept in mijn hoofd rond.. Waar ik in de zomer niet altijd direct zin heb in een dessert, vind ik het in de winter maar weer wat lekker! Zeker als het een warm dessert is.. Vandaag dan ook een hartverwarmend recept voor een gluten- en lactosevrije broodpudding!

    Bewust eten

    Wie mij al langer volgt weet dat ik graag bewust eet. Kliekjes eten worden altijd ingezet als lunch of vulling voor een salade of omelet, eet ik vlees dan kies ik voor biologisch scharrelvlees, geraffineerde suikers gebruik ik om bodyscrub van het maken en ook qua zuivel ga ik graag op zoek naar plantaardige alternatieven.

    Nieuw product

    Het merk DREAM heeft inmiddels een aardige collectie plantaardige dranken die prima passen in mijn dieet en lifestyle. Helemaal gluten- en lactosevrij, met een volle en rijke smaak en alleen maar natuurlijke ingrediënten. Je kan de drank gebruiken bij je havermout ontbijt (ook fijn dat je dan gelijk wat extra vitamines binnenkrijgt) voor een gezond begin van je dag of als lekker glaasje tussendoor.

    Terug naar de broodpudding…

    Ik heb nog wat droog geworden glutenvrij brood liggen en wil al heel lang weer eens een broodpudding maken. Ideaal voor je kliekjes maar boven alles super lekker door de verse vanille en rozijnen!

    Dit keer heb ik de broodpudding gemaakt met de DREAM Oat Glutenfree Bio maar je kan uiteraard ook een andere plantaardige drank van DREAM hiervoor gebruiken! Eet het als lekker tussendoortje of kruip net als ik op de bank met een warm kleedje en een lekkere warme plak en een heerlijke bol ijs mmmm..

    Ingrediënten voor de glutenvrije broodpudding voor 6-8 personen:

    • 8 sneetjes oud (glutenvrij) brood naar keuze
    • 500 ml DREAM Oat Glutenfree Bio
    • 3 eieren
    • 2 tl kaneel
    • 1 vanillestokje
    • Snuf zout
    • Kokosolie om in te vetten

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
    2. Vet een cakevorm in met kokosolie of bekleed met bakpaper
    3. Klop 3 eieren los met 500 ml DREAM Oat Glutenfree Bio voeg het kaneel, een snuf zout en het merg van de vanille en het stokje zelf toe. Meng alles goed door elkaar.
    4. Snijd 8 sneetjes oud brood in kleine stukken en voeg toe aan het ei mengsel. Laat het even 10 minuten intrekken.
    5. Verwijder het vanillestokje en kneed nu het mengsel met de hand tot een redelijk egaal geheel en stort in de cakevorm
    6. Bak de broodpudding in ca 60 minuten gaar op 175 graden.
    7. Haal de pudding uit de oven en laat voor het serveren iets afkoelen. Zowel koud als warm lekker te eten!

     

    *Dit gesponsorde recept is mogelijk gemaakt door DREAM. Met de opbrengsten hiervan kan ik in de kosten voorzien om deze website te onderhouden. Mijn mening en ervaring zijn daarentegen altijd oprecht, ondanks de sponsoring.

     

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • chocoladeijs

      Hoe maak je gezonde ijsjes?

    • 13129258_1563240497306487_1565542077_n

      Al mijn favorieten Paleo recepten op rij!

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!