Gluten en lactosevrije tiramisu

2016-12-15

No more images found for this recipe!

    Ik ben zo’n meisje dat in een restaurant altijd eerst kijkt wat voor desserts er zijn. Is er iets naar mijn smaak, dan neem ik namelijk liever een hoofdgerecht en een dessert dan een voorgerecht en hoofdgerecht! Het zal mij toch niet gebeuren dat ik namelijk geen ruimte meer heb voor een toetje…

    Meisje met de voedselallergie

    Maar naast dat ik een enorme smulpaap ben, ben ik ook dus dat “Meisje met de voedselallergie”. Nu ben ik nog steeds druk met mijn missie om de Nederlandse Horeca te trainen op het gebied van koken voor mensen met een speciaal dieet & de allergenen wetgeving. Want ik geloof dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om lekker, gevarieerd en veilig uit eten te gaan! En er is anno 2016 gelukkig zoveel meer mogelijk dan het geijkte “sorbetijs of vers fruit” als allergeen-proof alternatief. Vandaag dan ook een gluten en lactosevrije tiramisu, een van mijn lieveling desserts!

    Hoe maak je een tiramisu die gluten en lactose vrij is?

    Als een kind zo blij was ik toen ik glutenvrije lange vingers vond die ook nog eens zonder mais en lactose waren! Het hoofdingrediënt voor de tiramisu is vast binnen! Volgende uitdaging: de room. Nu kan je tiramisu helemaal maken zoals hoe jij wilt. Wil je hem helemaal koemelk vrij, kies je voor kokosyoghurt (tip: lees hier de grote kokosyoghurt test!). Mijn favo combi is met lactosevrije slagroom met verse vanille en een beetje lactosevrije yoghurt: de perfecte combinatie tussen zoet en een lekker fris zuurtje. Ook lekker en nog makkelijker: een potje romige MinusL Griekse yoghurt met wat vanille er doorheen geroerd. Lactosevrije opties genoeg dus!

    Ingrediënten voor 2 glaasjes tiramisu:

    • 1 pak glutenvrije lange vingers (Consenza)
    • 1 pakje lactosevrije slagroom (Minus L) – goed gekoeld!! –
    • ca 200 ml lactosevrije yoghurt (Arla)
    • 1 el suiker of zoet met verse vanille
    • 1 kopje sterke koffie
    • 1 el cacao

    Bereiding van de tiramisu:

    1. Tip: zorg als eerste dat je slagroom echt goed gekoeld is anders krijg je deze niet goed stijf geklopt en draait het snel in de schift!
    2. Zet een kopje sterke koffie en giet in een laag schaaltje zodat deze even af kan koelen.
    3. Klop de slagroom stijf met 1 el suiker of verse vanille. Roer voorzichtig de yoghurt door de slagroom.
    4. Pak vast twee mooie glazen om de tiramisu in op te maken
    5. Breek de lange vingers in tweeën en haal kort door de koffie. Maak een bodem van ca 2 lange vingers (afhankelijk van de grootte van je glas).
    6. Schep nu een royale eetlepel van de room op de lange vingers.
    7. Herhaal de bovenst stappen en sluit af met de room en wat cacao erover.

    De tiramisu is het lekkerste als hij nog even extra kan opstijven in de koelkast! Maak dit toetje extra “stout” door de lange vingers door een beetje amaretto likeur te halen.

    Meer zin in een ander toetje? Wat denk je van dit monsterlijke ijs?

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • chocoladeijs

      Hoe maak je gezonde ijsjes?

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • bosbessen-pannenkoeken

      Super lekkere blauwe bessen pannenkoeken