Zelfgemaakte bokkenpootjes – glutenvrije foodblogswap

2016-10-01

No more images found for this recipe!

    Ik ben een bofkont! Het is namelijk weer tijd voor de tweede glutenvrije foodblogswap waarbij een aantal gezellige glutenvrije foodbloggers een recept van elkaar gaan uitproberen. Voor mij het perfecte excuus weer iets te maken van Neerlands grootste glutenvrije taartentovenares Marike van Oh My Pie! Nu staat zij bekend om al haar heerlijke taarten, maar wist je dat ze ook briljant lekkere koekjes maakt? Ik ging aan de slag met haar recept voor bokkenpootjes! En doopte ze stiekem in een extra dikke laag chocolade..

    De ingrediënten voor 4 bokkenpootjes zijn:

    Koekbeslag

    • 75 gr. amandelmeel
    • 2 eiwitten
    • 1 eetlepel acaciahoning
    • 1/2 theelepel vanillepoeder of aroma
    • 0,5 tl citroenschil + halve citroen om te ontvetten

    Voor de crème heb je nodig:

    • 100 gr. cashewnoten (3 uur geweekt)
    • 1 tl kokosolie
    • scheutje kokosmelk
    • scheutje citroensap
    • 1 el acacia honing
    • 1 tl vanillepoeder, aroma

    Garnering:

    • 40 gr. amandelschaafsel
    • 1 reep extra pure chocolade

    Zo maak je het!

    Crème vulling:

    1. Begin op tijd en week je cashewnoten voor tenminste 3 uur in water.
    2. Giet het water waar de cashewnoten in zijn geweekt af voeg alle ingrediënten voor de crème samen in een keukenmachine. Pureren met een staafmixer kan ook. .
    3. Maal alles net zolang totdat er een stevige egale massa ontstaat. Voeg zo nodig een scheutje kokosmelk toe als de substantie korrelig blijft.
    4. Zet de vulling in de koelkast zodat deze op kan stijven.

    De bokkenpootjes:

    1. Verwarm de oven op 165 graden Celsius (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier
    2. Ontvet een kom met een beetje citroensap. De kom mag absoluut niet vet zijn want dan stijven de eiwitten niet goed op!
    3. Scheidt het eigeel met het eiwit en klopt het eiwit stijf met een mixer. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden. Dan is het eiwit stijf.
    4. Voeg de acaciahoning, amandelmeel en de vanille toe en spatel dit er voorzichtig doorheen.
    5. Als je een spuitzak hebt, kan je hiermee nu het beslag mooi opspuiten op de bakplaat; met een lepel mooie dikke strepen maken kan ook! Maak tenminste 8 “strepen” voor 4 koekjes of 10 “strepen” voor 5 kleinere.
    6. Strooi wat amandelschaafsel over de bokkenpootjes heen.
    7. Doe de glutenvrije bokkenpootjes in de oven en bak ze 15 à 20 minuten goudbruin.
    8. Laat de koekjes afkoelen totdat ze stevig aanvoelen.
    9. Besmeer nu de helft van de koekjes met de cashewnotencrème en druk hier vervolgens voorzichtig een koek op zodat er een sandwich ontstaat. Het kan zijn dat je wat crèmevulling overhoud.
    10. Smelt de pure chocolade au bain-marie en doop hier de uiteinden in van de bokkenpootjes. Leg op een schoon vel bakpapier en laat even opstijven in de koelkast. En dan: smullen maar!

    Meer van dit soort lekkere recepten vind je terug op de site van Marike, Oh My Pie. Ga vooral ook even op ontdekkingstocht naar de andere blogs tijdens deze glutenvrije foodblogswap van oktober!

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • chocoladeijs

      Hoe maak je gezonde ijsjes?

    • paastaart

      Last minute Paastaart (makkelijk recept!)

    • ei-bakjes

      Feestelijke ham ei bakjes uit de oven