Gezonde snicker koekjes

2016-08-12

No more images found for this recipe!

    Zelf snel en gezond koekjes bakken is makkelijker dan je denkt! En ook nog eens super lekker! Eerder kon je al het recept van mijn havermoutkoekjes uitproberen; vandaag maakte wij een heuse snicker variant met pindakaas en chocolade. Gebruik je rauwe cacao en ongezoete pindakaas (hier is Jori’s favoriet), dan kan je ze gerust ook nog eens gezond noemen! Het zoeten doe je met rijpe bananen en je maakt ze zo:

    Ingrediënten voor ca 12 stuks:

    • 1 rijpe banaan
    • 50 g glutenvrije havermout
    • 1 el pindakaas
    • 1 el (rauwe) cacao*

    Bereiding:

    1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
    2. Prak de banaan met een vork tot moes.
    3. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en roer goed door.
    4. Maak nu 12 kleine hoopjes (of een aantal grotere) op een vel bakpapier en druk plat tot koekje.
    5. Bak de snickerkoekjes af in 15 minuten en laat afkoelen voor je het eet. Het klopt dat het wat smeuïge koekjes blijven!
      Variatietip: roer nog een wat extra raw cacaonibs door het beslag, zo krijg je een extra lekkere crunch in je koekjes!

    Eet smakelijk!

    *Over de rauwe cacao: je kan ook gewone cacao gebruiken maar deze is verhit en veelal gemengd met suiker, een stuk minder gezond dus!

    Print Friendly

    Comments (3)

    1. posted by Hanneke Bergen on september 6, 2016

      Hi Monique,

      Wat zien deze koekjes er lekker uit zeg! Ik moet zelf ook glutenvrij eten, maar ben nog zoekende wat allemaal wel en niet mag. Ik was daarom even op internet aan het rond zoeken voor lekkere glutenvrije recepten. Deze gezonde glutenvrije snicker koekjes lijken mij zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Dit wordt een leuk middagje kokkerellen 😉 Ik ga snel meer blogs van je bekijken voor ideeën. Leuk!

      Groetjes Hanneke

      • posted by hetmeisjemetdevoedselallergie on september 6, 2016

        Hi Hanneke,
        Dank je wel voor je leuke reactie! En lastig zo in het begin hè? De allergenen pagina’s zijn misschien ook wel handig om te lezen voor je bij “Alles over…” En stuur bij vragen altijd een berichtje (info@hetmeisjemetdevoedselallergie.nl); we zijn er om jou te helpen!
        Liefs, Monique

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • chocoladeijs

      Hoe maak je gezonde ijsjes?

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • paastaart

      Last minute Paastaart (makkelijk recept!)

    • karamel-zeezout-bonbons

      Chocolade karamel zeezout bonbons