Gezonde peanutbutter and jelly muffins

2016-01-31

No more images found for this recipe!

    Deze peanutbutter and jelly muffins zijn de gezondere variant van de bekende Amerikaanse broer. Met alleen maar pinda’s en jam van pure fruitsuikers. Alles over suiker lees je trouwens hier.

    Het recept voor 12 stuks:

    • 200 g glutenvrije havermout*
    • 1,5 el (wijnsteen)bakpoeder
    • 2 eieren
    • 200 ml yoghurt naar keuze
    • 2 rijpe bananen
    • 5 el pindakaas (neem pindakaas zonder toegevoegde suikers! Bijv. van Jori’s)
    • 6 el biologische jam met alleen fruitsuikers zoals Yespers

    Verwarm de over op 180 graden. Zet al je ingrediƫnten klaar en een gezellig muziekje op!
    Maal de havermout met een staafmixer of keukenmachine tot meel. Prak de bananen fijn en voeg hier de havermeel, eieren, yoghurt en pindakaas toe.
    Schep de helft van het beslag in de muffinvormpjes. Schep nu per vormpje een halve eetlepel jam. Verdeel de rest van het beslag over de vormen en bak 25 min af op 180 graden.

    Nu snel je keuken opruimen en nog een laatste dansje doen, je muffins zijn bijna klaar nu. Geniet ervan!

    *Let op dat je glutenvrije havermout koopt! Niet alle havermout is glutenvrij, ook de biologische niet! Je vindt het in het glutenvrije schap bij de supermarkt. Wij gebruikte voor deze muffins de havermout van Semper.

    Print Friendly
    Recipe Type: ,

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • 13129258_1563240497306487_1565542077_n

      Al mijn favorieten Paleo recepten op rij!

    • bosbessen-pannenkoeken

      Super lekkere blauwe bessen pannenkoeken

    • de-lekkerste-paasrecepten

      De lekkerste Paasrecepten op een rij

    • paastaart

      Last minute Paastaart (makkelijk recept!)