Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

2017-05-31

No more images found for this recipe!

    Oké er gebeurde net iets heel raars. Ik wilde even de link opzoeken naar dit recept om deze door te sturen aan mijn vriendinnetje (want wat was die pasta van laatst toch lekker!). En wat bleek: dit recept voor de ultieme comfortfood stond nog helemaal niet op mijn site! Terwijl het toch een van onze favorieten is! Hoogste tijd om het met jullie te delen, incl. een geheim ingrediënt..

    Wat is Mac ’n Cheese?

    In Amerika is dit gerecht echt een klassieker: goedkoop, smakelijk en snel klaar. Elke supermarkt heeft minstens 10 verschillende merken staan en ook in Amerikaanse films en tv series, zie ik hem vaak voorbij komen. Nu volg ik zelf geen buitenlandse blogs, maar durf te wedden dat elke Amerikaanse foodblogger wel zijn of haar variant op het bekende recept heeft.

    De recept zelf is niet heel veel meer dan macaroni en kaas, bij voorkeur cheddar. Vaak aangevuld met room om het extra smeuïg te maken. Koop je zo’n pakje uit de winkel voor slecht een dollar, dan hoeft je er alleen nog maar wat heet water op te gieten en klaar ben je.. Je snapt waarom dit erg geliefd is bij studenten..

    Hoe maak je een Mac ’n Cheese gezonder?

    Laten we voorop stellen dat dit gerecht er echt eentje is in de categorie “comfortfood” en niet iets is wat je elke dag op je menu moet zetten. Hoe je het ook went of keert, pasta met room en kaas zijn nu eenmaal niet de beste keuze voor je lijn. Dat gezegd hebbende: tijd voor mijn geheime ingrediënt! Mijn Mac ’n Cheese maak ik namelijk met een extra grote bloemkool – in kleine stukjes gesneden – erdoor heen. Zo krijg je stiekem toch ook nog wat groente binnen! De room en kaas zijn lactosevrij vanwege mijn lactose intolerantie, heb je die niet dan kan je kiezen voor cheddar cheese (originele recept) en gewone slagroom.

    Ingrediënten voor een gezondere Mac ’n Cheese voor 4 personen:

    • 1 grote bloemkool
    • 300 – 350 gram pasta naar keuze
    • 1 zakje geraspte oude kaas (deze is nl. lactosevrij)
    • 1 beker / pakje slagroom
    • 1 teen knoflook
    • Peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Zet twee pannen met heet water op het vuur (of kook het extra snel voor met de waterkoker!)
    2. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine stukjes.
    3. Kook de bloemkool in ca  15 minuten (beet)gaar.
      Verwarm in de tussentijd de oven op 175 graden hete lucht!
    4. Kook ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel na het koken koud af, zo voorkom je dat deze gaat plakken.
    5. Neem een ovenschaal en pers hierin het teentje knoflook. Voeg nu alle ingrediënten samen en meng tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper en zout
    6. Zet de ovenschaal nog even voor ca 10 minuten in de oven zodat de kaas lekker kan smelten. En dan: smullen maar!

    Ben je op zoek naar nog meer lekkere pasta gerechten? Wat denk je van deze vegetarische boontjes pasta, deze koolhydraat arme pasta met tomaat en ei of deze lekkere en gezonde pasta carbonara!

    Print Friendly
    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!