Gezond toetje van rabarber met amandelcrumble

2016-06-27

No more images found for this recipe!

  • Servings : 3 - 4
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m
Wist je dat er een kleine revolutie gaande is? Eentje door mensen die enorm van lekker eten houden maar helaas geen gluten verdragen?
Eerder schreef ik al een blog over de missie van Het Meisje en vroeg ik lezers mee te doen met #zolekkerkanhetook. En dat heb ik geweten: het ene na het andere lekkere, gluten (en lactose)vrije recept stroomde binnen. Vanaf vandaag zal je dan ook eens wat recepten van al deze superhelden hier op de site van Het Meisje in de spotlight zien staan!

Dit heerlijke toetje, gemaakt van rabarber met een crumble van amandel is ingestuurd door Femke. En geloof mij, dit wil je maken!

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

Compote:

  • 2 stengels rabarber
  • 6 medjouldadels
  • 8 aardbeien
  • scheutje water

Crumble:

  • 100 gr amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosolie ( niet gesmolten!)
  • 1 theelepel acaciahoning
  • snufje kaneel & kardemom

Bereiding:

  1. Was en schil de rabarber, snijd in stukjes.
  2. Ontpit de dadels en snijd in stukjes.
  3. Doe nu beide in een (steel)pannetje met een scheut water zodat alles nét onder water staat.
  4. Kook voor circa 10 minuten totdat de rabarber en dadels uit elkaar vallen en het vocht is opgenomen & verdampt.
  5. Doe de compote in een ovenschaaltje en leg de aardbeien er bovenop. Ik snij ze zelf meestal in tweeën, afhankelijk van de grootte.
  6. Meng dan in een schaal de ingrediënten voor de crumble, doe dit met je handen (even wassen met koud water!). Als het niet echt kruimels worden, kan je altijd nog een beetje kokosolie toevoegen.
  7. De kruimels verdeel je dan over de aardbeien en zet het schaaltje vervolgens in een voorverwarmde (180 graden) oven voor 15-20 minuten.

Warm en koud heerlijk, als ontbijt, snack of dessert. Eet smakelijk!

Wil jij meehelpen met de revolutie? En ook meer recepten in restaurants voor bij zien komen die binnen jouw dieet passen? Laat van je horen met #zolekkerkanhetook en wie weet krijgt jouw recept ook een ere plekje hier op de site van Het Meisje!

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Related Recipes:
  • alt= "glutenvrije pannenkoek"

    Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

  • panna-cotta-met-rabarber

    Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

  • chocoladeijs

    Hoe maak je gezonde ijsjes?

  • aspergesoep

    De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!

  • de-lekkerste-paasrecepten

    De lekkerste Paasrecepten op een rij