Gewokte spruitjes met cashewnoten en spekjes

2016-10-05

No more images found for this recipe!

    Intens goor vond ik ze: gekookte spruitjes! Ook de pindasaus die er vroeger thuis bij geserveerd werd, kon voor mij maar niet de smaak van stinkende koolbommen verbloemen. Inmiddels zijn we jaren verder en maak ik ze zelf op een hele andere manier klaar! Nu vind ik ze wel lekker!

    En dat is goed nieuws, want wist je dat spruitjes super gezond voor je zijn? Zo bevatten ze meer vitamine C dan sinaasappels en zijn ze rijk aan B-vitaminen, magnesium, foliumzuur, kalium en vezels. Om in hippe dieetboeken-taal te spreken: een echte superfood dus! Gewoon van Nederlandse bodem en voor een normale prijs!

    Ingrediƫnten voor deze gewokte super spruiten voor 2 personen:

    • 500 gram spruitjes
    • 1 bakje magere spekreepjes
    • ca 75 g ongezouten cashewnoten
    • lekker voor erbij: aardappelpuree of woknoedels

    Bereiding:

    1. Eet je er aardappelpuree bij? Vergeet deze dan niet als eerste op te zetten!
    2. Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen.
    3. Halveer de spruitjes
    4. Verwarm een koekenpan of wok en voeg de spekjes toe.
    5. Als er wat vet van de spekjes vrij komt, kan je de spruitjes toevoegen (je bakt deze dus in het vet van de spekjes)
    6. Roerbak op middelhoog voor voor ca 10 – 15 minuten.
    7. Schep op het laatst nog lekker de cashewnoten er doorheen en serveer met aardappelpuree / woknoedels etc.

    Heb jij nog een lekker recept met spruitjes? Laat het hieronder weten!

    Trek gekregen in nog meer Hollandse kost? Deze stamppot met koolraap en appel wil je zeker eens proberen! En natuurlijk sluit je het etentje af met dit Hollandse feesttoetje toch?

     

     

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "vegetarische glutenvrije recepten"

      Glutenvrij en vegetarisch: alle recepten op een rij!

    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • ovenschotel-zoete-aardappel

      Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en spekjes

    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • pizzabites

      Makkelijk en gezond recept: pizzabites