Super lekkere blauwe bessen pannenkoeken

2017-04-26

No more images found for this recipe!

    Alweer een pannenkoek recept? Yup… De oplettende lezer weet dat er hier al een heleboel pannenkoek recepten terug te vinden zijn. Toch kon ik het niet laten ook dit recept met jullie te delen, want geloof mij: deze wil je eten! En laten we eerlijk zijn: pannenkoeken als ontbijt is gewoon een hele lekkere start van je dag toch?

    Ga jij voor een zoete of hartige pannenkoek?

    Persoonlijk vind ik het altijd maar lastig kiezen: zoet of hartig. Vaak sluit ik dan ook maar een compromis, een hartige pannenkoek vooraf en een zoete om mee af te sluiten. Of twee zoete toe mmmm..
    Hou jij van hartige pannenkoeken, kijk dan zeker even bij dit recept met gerookte kip en oude kaas. Heb je geen meel in huis of eet je bijvoorbeeld koolhydraat arm? Dan zijn deze super makkelijke bananenpannenkoeken echt een aanrader!
    Hou je van dikke, luchtige pannenkoeken? Die maak ik zelf met dit recept op basis van amandelmeel. Erg lekker! Oh en dit is mijn basisrecept voor glutenvrije pannenkoeken!

    Tijd voor nog een pannenkoekrecept!

    Dit recept is op basis van boekweit: een zeer betaalbaar en goed verkrijgbaar glutenvrij meel. Boekweit bevat verschillende B-vitaminen (B1, B2, B6) en de mineralen fosfor, ijzer, koper, mangaan, magnesium en zink. Had ik al verteld dat het ook alle 8 essentiële aminozuren bevat? Wist je trouwens dat het geen graan is? Maar het zaad van een kruidachtig plantje? Nu snel aan het werk:

    Ingrediënten voor ruim 8-10 blauwe bessen pannenkoekjes

    • 200 g boekweitmeel
    • 3 eieren
    • 300 ml melk naar keuze
    • flinke hand diepvries bosbessen
    • 1 tl verse vanille (of merg van half stokje)
    • Olie of ghee om in te bakken

    Bereidingswijze:

    1. Maak het beslag door de eieren, melk en boekweitmeel met elkaar los te mixen.
    2. Voeg de bosbessen en vanille toe en roer met een lepel goed door.
    3. Verhit wat olie of ghee in de pan (middelhoog vuur) en maak met een sauslepel kleine hoopjes.
    4. Wanneer de bovenkant wat op begint te drogen draai je de pannenkoeken om en bak je ook deze kant gaar.
    5. Eet de pannenkoekjes lekker met wat vers fruit.

    Tip: je kan de pannenkoekjes wanneer deze goed afgekoeld zijn ook prima invriezen voor later gebruik!

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • alt= "glutenvrije pannenkoek"

      Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • 13129258_1563240497306487_1565542077_n

      Al mijn favorieten Paleo recepten op rij!

    • de-lekkerste-paasrecepten

      De lekkerste Paasrecepten op een rij

    • paastaart

      Last minute Paastaart (makkelijk recept!)