Baktip: Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

2017-07-20

No more images found for this recipe!

    Ik ben echt dol op pannenkoeken! Inmiddels staan er ook meerdere glutenvrije pannenkoeken recepten op deze site. Wat denk je van dit basisrecept voor boekweitpannenkoeken, deze kleintjes met bosbessen, de meeste simpele pannenkoeken ooit met alleen banaan en ei of een lekkere hartige pannenkoek voor de lunch?

    Zo bak je de beste glutenvrije pannenkoeken!

    Uiteraard begint het bakken van de meest lekkere pannenkoek met een recept wat jij lekker vind! Maar als ervaren pannenkoekenbakster weet ik inmiddels ook dat een goede pan wonderen doet..

    Op de hotelschool en in restaurants bakten wij niet anders dan in stalen pannen. Nadat je deze goed heb ingebrand en daarna alleen nog maar reinigt met heet water en/of een staalborstel heb je namelijk altijd de perfecte pannenkoeken! Ik snap dan ook eigenlijk niet waarom ik thuis elke keer maar weer van die anti aanbak pannen kocht die toch niet helemaal hun beloftes nakomen. En – horror – op den duur van die zwarte stukjes los laten..

    Bakken met De Buyer pannen

    Struinend in de kookwebshop van Cook & Co (lees: een van mijn quilty pleasures als fulltime foodie) kwam ik een oud bekende tegen: deze stalen pannenkoekenpan van De Buyer! En de lieve mensen van Cook & Co waren zo lief deze aan mij op te sturen om eens uit te proberen! Tijd voor een nieuw recept in een nieuwe pan:

    crepepan

    Gezonde amandelpannenkoeken met wortel en ei (6 kleintjes)

    • 75 g amandelmeel
      4 eieren
    • 2 wortels
    • 1 tl kaneel of koekkruiden
    • snufje zout
    • kokosolie of ghee om in te bakken.

    Bereiding:

    1. Schil de wortels en rasp ze fijn.
    2. Mix de eieren luchtig samen met een snuf zout en de theelepel kaneel of koekkruiden.
    3. Voeg de wortelrasp en amandelmeel toe en mix nog 1 keer kort door.
    4. Verhit de pannenkoekenpan op laag vuur met een beetje kokosolie of ghee. Bak nu in 2 porties ca 6 kleine pannenkoekjes. Tip: gebruik een kleine sauslepel
    5. Je houd de amandelpannenkoekjes een aantal dagen vers in de koelkast, ze zijn ook geschikt om in te vriezen! Erg lekker met bijvoorbeeld een beetje yoghurt naar keuze of wat vers fruit!

     

    Dit artikel bevat een gesponsord artikel. Mijn mening hierover is – ondanks de sponsoring – altijd oprecht.

    Print Friendly

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Related Recipes:
    • panna-cotta-met-rabarber

      Seizoenstoetje: pannacotta met rabarber

    • mac-and-cheese

      Gezonde variant op de Mac ’n Cheese!

    • 13129258_1563240497306487_1565542077_n

      Al mijn favorieten Paleo recepten op rij!

    • aspergesoep

      De makkelijkste en lekkerste aspergesoep ooit!

    • bosbessen-pannenkoeken

      Super lekkere blauwe bessen pannenkoeken